Bestuur

Het bestuur van Dorpsbelangen Dwingeloo wordt gevormd door betrokken inwoners, vrijwilligers die zich graag inzetten voor het dorp. Bestuursleden hebben hun eigen taken gebaseerd op hun kennis en interesses. Ook is aan ieder bestuurslid een wijk toegewezen. Op deze manier heeft iedere inwoner een aanspreekpersoon in de buurt.

Voorzitter – vacant

Rob Reinders

Rob Reinders
Contactpersoon voor regio Lhee, Lheebroek, Bosrand
r.reinders@dorpsbelangendwingeloo.nl
0521 – 593013 | 06 – 46244892

Ik ben Rob Reinders en woon met mijn vrouw Rietha Woltinge sinds 1994 in Dwingeloo. De eerste zes jaar aan de Broeklaan en sinds 2000 met erg veel plezier aan de Korenweg met vrij uitzicht over de es. De keus is op Dwingeloo gevallen omdat mijn vader is opgegroeid in Eemster wat mij altijd heeft aangesproken. In het dagelijks leven ben ik registeraccountant.

Binnen dorpsbelangen ben ik sinds een aantal jaren secretaris. Naast de bestuursfunctie in Dorpsbelangen ben ik actief als penningmeester bij de Stichting Provinciaal Drents Dierentehuis in Beilen.

Mijn motivatie om bestuurslid bij Dorpsbelangen Dwingeloo te zijn is dat ik meer betrokken wil zijn bij het dorp en de inwoners. Dit betekent concreet dat ik mij wil inzetten voor een mooie en plezierige leefomgeving voor mensen in alle leeftijdscategorieën en er samen met mijn medebestuurders voor wil strijden om ook op lange termijn de faciliteiten te behouden die hieraan bijdragen.

Erik Boelm

Erik Boelm
Contactpersoon voor regio Dieverbrug
Contact: e.boelm@dorpsbelangendwingeloo.nl

Ik ben Erik Boelm en woon met Jeanine de Boer en mijn kinderen Rik en Carice sinds 2007 met veel plezier aan de Dwingelderdijk.

In het dagelijks leven ben ik vermogensbeheerder.

Binnen Dorpsbelangen ben ik sinds een aantal jaren penningmeester. Omdat we op zoek zijn naar een voorzitter, ben ik namens Dorpsbelangen ook afgevaardigde in de overkoepelende Denktank Dwingeloo.

De belangrijkste reden voor mij om me in te zetten voor de belangen van de inwoners van Dwingeloo is het “leefbaar houden” van het dorp. Dit houdt naar mijn mening in dat Dwingeloo (en haar omliggende kernen) ook in de komende jaren een plek moet zijn waar mensen naar tevredenheid kunnen wonen, werken, naar school kunnen gaan en kunnen recreëren. Daarom moeten we blijven strijden voor het behoud van bestaande faciliteiten (zwembad, sportvelden, school, etc.) en het realiseren van nieuwe noodzakelijke faciliteiten (o.a. glasvezel).

Jan Scholten

Jan Scholte

Contactpersoon voor regio Boterveen, Holtien, Eemster 25G t/m 56
Contact: j.scholte@dorpsbelangendwingeloo.nl

Ik ben Jan Scholte en ik woon met Trinette Scheper op ‘t Holtien in Eemster. Na werk voor Post en Telecom ben ik nu gepensioneerd.

Ik zet mij sinds 2014 in voor Dorpsbelangen Dwingeloo omdat ik het een plicht vind om op een of andere wijze maatschappelijk bezig te zijn.

Ik houd mij binnen Dorpsbelangen Dwingeloo vooral bezig met de realisatie van een provinciedekkende aansluiting op het glasvezelnetwerk. Een ‘snelle’ infrastructuur voor internet is een kritische succesfactor voor de hele investeringsagenda van Drenthe.

Roelof Kruithof

Roelof Kruithof
Contactpersoon voor regio centrum
r.kruithof@dorpsbelangendwingeloo.nl

of spreek me gewoon op straat aan.

Ik ben Roelof Kruithof en ik woon aan de Egbert Nijstadlaan.

In het dagelijks leven ben ik gepensioneerd. Ik ben 29 jaar zelfstandig ondernemer geweest in de horeca.

Sinds 2011 zet ik mij in door Dorpsbelangen Dwingeloo omdat ik vind dat de belangen van de inwoners moeten worden behartigd. Ik doe dat met veel plezier. Ik houd me binnen Dorpsbelangen Dwingeloo bezig met gemeentelijke zaken en heb regelmatig contact met de gemeente.

Luuc Eggink

Luuc Eggink
Contactpersoon voor regio Entingheweg, Bruges(akker), Kerkpad, Batinghe, Heuvelenweg
l.eggink@dorpsbelangendwingeloo.nl
06 – 54901324

Ik ben Luuc Eggink en ben geboren aan de Middenlaan 27 in Dwingeloo. Het grootse deel van mijn leven heb ik door gebracht in dit mooie brinkdorp. Inmiddels zijn we een paar keer verhuisd; van de Valderseweg naar de Heuvelenweg. Sinds 2008 woon ik met mijn vrouw Marloes en mijn vier kinderen Sari, Noor, Bente en Pieter aan de Entingheweg 8.

Mijn (groot)ouders hadden hun roots ook in het dorp; beide opa’s in Dwingeloo, de oma’s in Eemster en het Westeinde. Oerdwingelers dus!

In het dagelijks leven run ik een schildersbedrijf in Dwingeloo en Westerbork. Het schildersvak is me met de paplepel ingegeven, van jongs af aan ging ik al mee op de schildersklus. Een prachtig mooi vak!!

Sinds een aantal jaren ben ik bestuurslid van Dorpsbelangen. Verder ben ik ouderraadslid van de basisschool en sta zaterdags vaak mijn kinderen aan te moedigen tijdens de voetbal en de volleybal.

De leefbaarheid van het dorp vind ik erg belangrijk , we leven in een snelle tijd. Het is zeker in een klein dorp belangrijk om elkaar niet uit het oog te verliezen. Ik ben overdag vaak in de buurt en probeer dan ook mijn voelsprieten uit te steken over wat er leeft onder de bevolking.

Bent u ook een betrokken inwoner?

Betrokken zijn bij je dorp kan in vele vormen en gradaties. Via Dorpsbelangen Dwingeloo kan je meedenken en meepraten over zaken die in Dwingeloo spelen. Binnen het bestuur kan je met jouw kennis en interesse over een bepaald onderwerp een taak invullen waarmee je je mede-inwoners van dienst kunt zijn. Wilt u bijdragen aan het bestuur? Laat het ons dan weten. U bent van harte welkom.